torsdag den 28. marts 2013

Holi

Af Camilla

Her et indlæg som jeg skrev for et par dage siden, men de sidste par dage har nettet været for ustabilt til at vi har kunnet lægge noget på bloggen, så derfor kommer det med et par dages forsinkelse.

I dag er det Holi. En stor festdag, som inderne fejrer ved at smide farvepulver i hovedet på hinanden. Allerede for en uge siden, fik Akacia smidt den første vandbombe med blå farve på sig, om aftenen mens vi stod og så på aftenpujaen. Vi var helt uforberedte og hun havde sit nye tøj på og det var meget ubehageligt, næsten som et overgreb. Og vi havde ingen jordisk chance for at se hvem af gadeungerne, der havde smidt den og godt det samme, for ellers havde Daniel revet hovedet af vedkommende.
  Og som dagene er gået har stemning bygget sig op, og i dag har det ikke været muligt at gå uden for en dør. Store flokke af unge drenge har hærget gaderne – og det er ikke kun farve og vand de kaster efter hinanden, men også mudder og lort og sten. Alle butikkerne er lukkede, alle guesthouse og hoteller låst af.
  Men i naboguesthouset, som er fyldt med japanere har de festet siden i går, og i dag fandt den helt store vand/farvekamp sted oppe på taget, og en lille flok fra guesthouset, der iblandt Daniel og Akacia gik over for at deltage i festlighederne.

Her et billede af nabohotellets tagterasse hvor Daniel og
Akacia var ovre og lege holi.

 

Daniel efter vand/farvekampen - efter han havde været i bad.
 
Dagen i forvejen havde tre drenge omhyggeligt afdækket hele vores tagterasse med sort plastik, gelændere, gesimser osv. og  hele natten  havde aberne en fest med at rive det hele ned. Desunden var tagterassen aflåst og personalet kunne meget belejligt ikke finde nøglen. Først sidst på dagen, da de værste farvekampe var overstået, dukkede nøglen på mirakuløs vis op, og vi kunne komme op på taget og se de sidste efterdønninger af kampene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar