søndag den 24. marts 2013

Beyond humanity

Af Camilla

Så mødte vi chaibaba - den baba som angivelig lever af sort the, og som desuden fortalte han os, suger energi ud af solen og ilden.  Han er Aghori, hvilket vi burde have kunnet regne ud, en mand som udfører sine ritualer på den måde han gør, på selve ligbrændingspladsen, kan dårlig være andet – og jeg vil slet ikke komme ind på hvad en aghori er – de der ikke ved det, må google sig til det. Jeg vil ikke være i stand til at skrive om det på en måde der yder det retfærdighed.

Det var Annas baba, som vi må se i øjnene også er blevet vores baba, som præsenterede os, sådan som han havde sagt han ville. Ligesom han har adopteret Anna, har han også adopteret os, og i går tog han os og Anna på en sidste afskedstur rundt blandt nagababaerne.
  Ellers har vi jo ikke siddet alverden ved dem, bortset fra den ene gang vi besøgte Macro Dut Giri, men sammen med Annas baba var det noget andet, fordi vi var hans gæster, og han guidede os igennem besøgene, sagde hvad vi skulle gøre hvornår - og gav Bo penge eller gaver som han skulle give de forskellige babaer (vi måtte ikke selv betale og han vil ikke tage imod penge fra os). Det var en meget mærkeligt og smukt aften - landskabet og solnedgangen og hele stemningen, bålet og nagababaerne, den ene med en så stor ring om pikken, at Daniel troede det var et ur.

Chaibaba talte en smule engelsk, så da vi var der kunne vi føre en samtale (alt mens han ind imellem trommede voldsomt på en lerpotte, og råbte, og lavede kryptiske ritualer). Han havde en meget intens udstråling og jeg var ikke helt tryg ved ham.
  Efterfølgende var der en indisk religionsstuderende, som fortalte os, at vi var de første, han nogensinde havde set ham henvende sig til og tale med. Normalt jagede han folk væk! Han fortalte, at han var en meget hellig mand, en af de helligste, beyond humanity, så tæt på gud, at han selv blev regnet for en gud.

Siden Bo fik en blessing med DDT og havde knaldende hovedpine i tre dage, har vi været forsigtige med at modtage blessings af babaerne. Normalt er det aske fra dhoonien (det hellige ildsted) som de bruger til at velsigne folk med, men nogle stykker skraber den DDT, som gyderne og ghatsene bliver pudret med op, og bruger den! Men i går fik vi en blessing hvert eneste sted vi var inde, dog ikke hos agorien, hvor vi kun fik prasad (i form af the) og vores pander var helt grå af aske efterfølgende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar